Vi vill ha bilder och din berättelse
Kontakta oss! E-post:
info@vmomusik.se

 

Klick


Hem

 
  VÄRNAMO MUSIK   

Den femte juni 1977 ordnades den första musikfestivalen i Värnamo. Braksuccé med 1400 besökare och resten är historia...


Det är den historien vi berättar här med bilder, ljud och minnen från några intensiva år i skarven mellan 70-och 80-talet. Vår förhoppning är att du som var med på våra arrangemang vill vara med och bidra med egna minnen och bilder.

Samtliga artiklar är klickbara så ni får dem i läsbart skick!

 

Festivalen 1977


  Banden 1977  

  

Ulf Lundell

Ulf Gerhard Lundell, född 20 november 1949 i Stockholm, är en svensk musiker, författare och konstnär. År 1975 debuterade Lundell med LP:n Vargmåne. År 1976 släpptes hans första roman, Jack. Därefter har han varit mycket produktiv med ett kontinuerligt flöde av skivor och böcker.

På 1980-talet slog Lundell igenom stort med låten "Öppna landskap", en låt som föreslogs som ny nationalsång och spelades senare av vaktparaden.

Lundell har influerats av musiker som Bruce Springsteen, Bob Dylan, Neil Young och författare som Jack Kerouac, Allen Ginsberg och andra från beatnikrörelsen. Han har även haft stort inflytande på den svenska musikscenen, bland annat på singer-songwriters som till exempel Lars Winnerbäck, David Urwitz, Rolf Carlsson och Tomas Andersson Wij. Hans gitarr, "Den vita viskningen", syns bland annat på omslaget till Natten hade varit mild och öm.

Hittills har Lundell hunnit släppa 24 studioalbum och 13 romaner. Lundell har varit Sommarvärd i Sveriges Radio fyra gånger: 24 juni 1982, 23 juli 1983, 29 juni 1985 och 23 juni 2007.

Från Wikipedia

Länk: http://www.ulflundell.com